Weight Loss Challenge
Група за отслабване и контрол на теглото

Танита анализ

ИЗМЕРЕТЕ ЗДРАВЕТО СИ! МУСКУЛИ?? ВОДА??? МАЗНИНИ????

Защо е важно да знаете какъв е съставът на тялото Ви, а не само теглото му?

Танита анализНай-общо казано, съставът на тялото Ви определя точното Ви физическо състояние. Обикновено при анализ на състава, тялото се разделя основно на два компонента: телесни мазнини и маса свободна от мазнини. Отличната телесна форма или здравото тяло не се определя от теглото, а от количеството мазнини (напр. 23% за жените). Тъй като мускулите са по-тежки от същия обем мазнини, то човек с повече мускули изглежда по-слаб. Затова хора с еднакво тегло не винаги изглеждат по един начин.

Ниското тегло не винаги означава красиво и здраво тяло! Балансираното съотношение между мазнините и масата свободна от мазнини, обаче е гаранция за това!

Знаете ли, че...

Теглото Ви няма да е проблем, ако сте достатъчно висок!

Разбира се, ние не можем да определяме височината си, но можем да контролираме теглото си. Съотношението между тегло и височина, познато като BMI (Body Mass Index), определя необходимостта от сваляне или качване на килограми. Но отговаря ли това за истината за реалното съдържание на мазнини отвътре? Нормалните граници на BMI варират от 19.0 до 24.00

Знаете ли, че...

Мазнините, натрупани в корема, са по-опасни за здравето от тези в зоните на ханша и бедрата! Съотношението талия/ханш е известно като WHR (Waist to Hip Ratio), а нормалните му граници варират от 0.40 до 0.80.

Знаете ли, че...

Ако тренирате редовно или работите тежък физически труд, можете да си позволите определени "забранени" храни - разбира се, в разумно количество! Каква е дневната ви нужда от калории? Какво представлява базовата обмяна и колко калории са Ви необходими за нея? BMR (Basal Metabolic Rate) е дневното количество калории, което Ви е необходимо за основните жизнени функции като сърдечна дейност, дишане, храносмилане, терморегулация. Освен това, са Ви необходими калории за свръхобмяна (ходене, миене, чистене) и допълнително физическо натоварване (спорт, физически труд).

Какъв е съставът на тялото ви?

НАУЧЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ТОВА ЧРЕЗ АНАЛИЗА НА ТАНИТА.

Телесен анализ с ТанитаTanita Body Fat Monitor е нов изключителен уред за измерване на натрупаните мазнини в човешкото тяло. Танита замества изцяло сложните анализи, извършвани от здравни специалисти с помощта на безвредна ултразвукова апаратура. "Мониторът на телесните мазнини" е първият по рода си и е авангардна разработка на Tanita Best Weight Research and Development Centre (център, създаващ и диктуващ нормите за най-добро тегло).

Анализаторите Tanita се ползват в клиники и болници по целия свят като продукт без аналог за тяхната точност, качество и надеждност. Уредът е прецизен и е подходящ да се ползва от хора от всички възрасти, дори и деца.

Японският професионален уред TANITA, който използваме за анализ, разделя състава на тялото на три компонента: вода (вътреклетъчна и извънклетъчна), суха маса свободна от мазнини (протеини и минерали) и мазнини. Освен това изчислява Тегло, Общи мазнините в тялото, Ниво на водата, Мускулна маса, Индекс на тялото, Базов метаболизъм, Метаболитна възраст, Костна маса, Вътрешни мазнини, Сегментен анлиз на крайници и торс.

Периодичните измервания с анализатора спомагат за вземането на правилни решения за препоръчителна физическа активност и балансирано хранене. Данните се съхраняват от софтуер, който ги представя под формата на графики и така можете да проследите напредъка си за определен период от време.

Как става самото измерване

Чрез въвеждане на възраст, пол, височина и след стъпване върху платформа с електродни сензори, които които изпращат ниски, безопасни сигнали през тялото.

За кои хора измерването не е подходящо?

Хората с пейсмейкъри не е подходящо да използват тези измервания.Това е предпазна мярка, която е поискана от всички производители на BIA.

При кои категории хора е добре да има измерване:

При някои категории хора е добре да се наблюдават тенденциите и да се проследи степента на промяна.  Те включват: 

• Бременните жени; 
• Хората, които надхвърлят теглото на капацитета на апарата Танита - надвишават 75% телесни мазнини; 
• Професионални спортисти и културисти.

Колко точни и надеждни са уредите за измерване на телесни мазнини Танита? 

Независимо проучване на няколко големи университети (включително Колумбийския университет в Ню Йорк) потвърди, че в клинични условия на изпитания се показва с точност +- 5 процента от институционалния стандарт за анализ. Трябва да стане ясно, че има само един метод на изчисляване на телесния състав, който е близък до 100% точност и това е аутопсията. Тестовете за измерване на телесни мазнини с Танита дават резултати в рамките на +- 1% отклонение при използване при постоянни условия. 

Повишената информираност и контрол върху процента на телесни мазнини може да бъде мотивационно средство за фитнес или програма за управление на теглото. Освен това, при хронични дегенеративни заболявания, наблюдението на телесните мазнини и телесна маса е от решаващо значение за оценка, лечение, и за управление на състоянието. Тази информация е полезна за определяне на подходящи упражнения и хранителна програма за всеки отделен случай.


Какво правим ние?

Започваме с Индивидуална консултация и Индивидуален Wellness Танита тест - замерваме следните параметри на вашето тяло

 • Танита анализобщ % мазнини
 • вътрешни мазнини
 • общ % вода
 • мускулна маса (кг.)
 • базов метаболизъм
 • метаболитна възраст
 • килограми
 • костна маса
 • wellness оценка на хранителни навици
 • обща физическо състояние и тренираност
 • обиколки и параметри на тялото
 • здравословно състояние

Методът на „Танита” е много точен и лесен за използване, но въпреки това, промените в нивата на хидратация може да повлияе на резултатите. Ако тялото ви е дехидратирано, най-вероятно ще се получат по-високи резултати от реалните. За да се получи най-голяма точност и повторяемост на измерванията, Танита предлага:

• Правете измерванията най-малко 3 часа след хранене или физически упражнения; 
• Правете измерванията веднъж седмично по едно и също време на деня, при същите условия. (Забележка: Измервания повече от веднъж на седмица не е от полза, тъй като мазнините в тялото не се променят от ден за ден.); 
• Приемайте за вярно средното показание за месеца; 
Следвайки този формат, колебанията следствие на хидратацията за месец ще са усреднени и ще можете по-добре да направи оценка на всички реални промени в тялото си. 


Цени

ТАНИТА УЕЛНЕС АНАЛИЗ  с консултация и стартов режим - 36 лева

ТАНИТА контролен тест с консултация  - 15лева


ЗА ЗАПИСВАНИЯ ЗА ТАНИТА АНАЛИЗ НАТИСНЕТЕ ТУК!

Започнете по нов  и  правилен начин вашата фитнес или хранителна програма.

Върнете баланса на тялото си, а ТАНИТА ще е пръв помощник за това!